"Niets moet, (bijna) alles mag!"

De ouderbrief bij het kopen van een weekkaart is hier te vinden!

Wat?

Het Kinderdorp Bennekom is een speelweek voor kinderen in de leeftijd vanaf 6 tot en met 12 jaar. Met als motto: “Niets moet en (bijna) alles mag!”. Het grootste gedeelte van het Kinderdorp wordt gevuld met het huttenbouwen. Bergen hout, kilo's spijkers en vele liters verf worden daar verwerkt tot een heus dorp. Op het overige deel van het terrein staan tenten waar andere bezigheden plaatsvinden, zoals o.a.; de DIY-tent, LEGO-tent, KD-café, EHBO-tent en natuurlijk staat er de sloopauto! Tijdens de week zijn de laatste hits via Radio Kinderdorp te horen, maar uiteraard ook de welbekende verzoeknummers.

Wie?

Het Kinderdorp wordt georganiseerd voor kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar. Ouders, verzorgers, opa's en oma's, broers, zussen en andere familieleden en/of vrienden worden tijdens de week niet toegelaten op het terrein. Natuurlijk is iedereen van harte welkom tijdens de kampvuuravond in het midden van de week en op vrijdagmiddag vanaf 14.30 uur tijdens het "open huis". Bezoekers zoals sponsoren, pers of gemeenteraadsleden, worden via de hoofdingang voorzien van een gasten-badge zodat ze voor iedereen herkenbaar zijn; je mag je als volwassene immers niet zonder geel T-shirt aan op het Kinderdorp terrein begeven!

Wanneer?

Kinderdorp wordt in een week opgebouwd door een man/vrouw of 40 en begint elk jaar in de één-na-laatste week van de zomer schoolvakantie voor regio midden. Het is van maandag tot en met vrijdag. Elke dag begint precies om 09.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen. Voor zowel de kinderen als de leiding is er per dag een half uur lunchpauze gereserveerd. Alle activiteiten worden stil gelegd tussen 12.30-13.00 uur en er is de mogelijkheid om je eigen boterhammen op te eten tijdens het Boterham Opeet Programma (B.O.P.) bij het podium.

Waar?

De locatie bevindt zich aan de Achterstraat in Bennekom en heet “Landgoed Kinderdorp”, te herkennen aan de slagbomen en straatnaamborden. Het terrein is ongeveer 8200m2 groot en is tijdens de speelweek het decor van enorme blauw witte circustenten een groot Sport en Spel terrein en een immens huttenbouwdorp. N.B. Op het Kinderdorp terrein geldt een algeheel rookverbod!

Hoe?

Kinderen kunnen deelnemen aan door een weekkaart te kopen tijdens de voorverkoop of de speelweek zelf. De voorverkoopadressen zijn te vinden op de voorpagina. Tijdens de Kinderdorpweek staan er voor of bij de poort vrijwilligers die (dag-)kaarten verkopen. Actuele prijzen worden elk jaar op de HOME pagina vermeld. Het is helaas niet mogelijk om online kaarten te bestellen. Met deze week- of dagkaart kunnen de kinderen een warme hap en een stuk fruit halen. Ook worden hier diverse speciale activiteiten op afgetekend en misschien zelfs wel een verrassing! Elke dag krijgen de kinderen een andere kleur dagkaart. Zo kunnen ze elke dag opnieuw iets lekkers halen. De kleuren van de dagkaarten zijn elk jaar weer een verassing! De jongens en meisjes moeten de weekkaart altijd om hun nek hebben hangen met een touw.