Donderdag, dag 4 van Kinderdorp

Bennekom, 16 augustus 2018

De donderdag belooft weer een spektakel te worden. Niet alleen het treintje rijdt vandaag, maar het is vanavond ook weer kampvuuravond. Helaas wordt het wel een kampvuuravond zonder kampvuur want de brandweer heeft laten weten géén toestemming voor het kampvuur af te zullen geven. Wij respecteren, met pijn in het hart weiliswaar, dit besluit.

Treintje
Het treintje rijdt zo'n beetje de hele dag door Bennekom heen. Eerst de ene kant op en daarna weer een andere kant op. Wil jij meerijden met het treintje let dan goed op of de leiding naast de ingang klaar staat om je ticket af te stempelen.

Optocht en kampvuuravond
Het begin van de kampvuuravond is natuurlijk de optocht door Bennekom. Onze heuse Kinderdorp OBK Band zal voorop gaan gevolgd door alle kinderen, ouders en leiding. Het thema van de kampvuuravond is "Disney". Het zou erg leuk zijn als de kinderen, maar ook de ouders of verzorgers óók verkleed mee lopen. Er kan een leuke prijs worden gewonnen.
Er is nog een extra prijs te verdienen dit jaar. Er zijn namelijk 5 herkenbare Disney-spullen verstopt ergens op de route. Die kunnen overal liggen, in een tuin, een etalage, in een dakgoot of misschien wel in een geparkeerde auto. Heb jij ze alle vijf gevonden? Schrijf dan op het inleverstrookje Speur(op)tocht waar- en wat je hebt gezien en gooi dit in de inleverton die bij de ingang komt te staan. Misschien win jij wel een mooie prijs! Het inleverstrookje vindt je op pagina 15 van het Kinderdorps Dagblad van de woensdag, maar je mag het ook op een leeg blaadje van thuis schrijven. Vergeet niet om je naam en leeftijd op het briefje te zetten!

De Route
We verzamelen om 18:30 uur op de parkeerplaats van VV Bennekom op de Achterstraat. Om 19:00 uur gaan we vertrekken en lopen dan vanaf de parkeerplaats via de Achterstraat richting het Kinderdorp terrein en daarna:

- Rechtsaf, Jonker Sloetlaan;
- Commandeursweg oversteken, Veenderweg;
- Rechtdoor, Bakkerstraat;
- Rechtsaf, Dorpsstraat;
- Rechtsaf, Kerkstraat;
- Rechtsaf, Commandeursweg;
- Linksaf, Hof van Sint Pieter;
- Linksaf, van Broeckhuysenstraat;
- Rechtsaf, Hof van Putten;
- Rechtsaf, Grietjeshof;
- Linksaf, Jonker Sloetlaan;
- Landgoed Kinderdorp op de Achterstraat.

Denk aan het inleverstrookje!

 

Kinderdorp geldloper overvallen!

DSC_1978

Bennekom, 16 augustus 2018 - Het Kinderdorp is in rep en roer, Thomas, de geldloper van de Kinderdorp Bank is nabij de elctronicatent gevonden met het geopende geldkoffertje nog in de hand. Het is niet helemaal duidelijk wat er is gebeurd, maar dat wordt nu door de fiscale KD opsporingsdienst onderzocht. De begeleider van Thomas, ene T.M. weet ook niet wat er is gebeurd. Op dit moment is ook het buitgemaakte geldbedrag nog niet bekend. Het lijkt er op dat de distributie van de KidCoins geen problemen zal opleveren, maar mocht dat wel het geval zijn dan zijn de contacten met de drukker al geregeld. Het kan niet zo zijn dat de centrale Kinderdorp Bank zonder geld komt te zitten. Dan zou de hele economie op het KD in elkaar storten en dat wil de leiding koste wat kost voorkomen.
Zodra er meer bekend wordt uit het onderzoek zullen we daar direct mededelingen over doen.

Kinderdorp treintje

Rondritje door Bennekom

Het treintje onderweg

Het Kinderdorp treintje rijdt weer door Bennekom. Vanaf de ingang van het Kinderdorp vertrekt het treintje om het kwartier voor een toertochtje door Bennekom. Inmiddels is er een hele wachtrij ontstaan voor het rondritje maar er is ruimte genoeg in de wagon voor iedereen die mee wil rijden. 

De passagiers

Breaking news... overval op geldloper opgelost

Bennekom, 16 augustus 2018 - De overval op de geldloper van Kinderdorp Bennekom lijkt te zijn opgelost. Nadat in eerste instantie de begeleider T.M. verdacht werd van medewerking aan de overval blijkt dit gelukkig niet het geval te zijn. De geschrokken geldloper kon een half uurtje later zijn verhaal doen aan onze reporter en hij heeft verklaart aan de fiscale KD opsporingsdienst een man met een zwart koffertje gezien te hebben. De opsporingsdienst heeft vervolgens de beelden van de electrocam bekeken en daar was een scherpe opname te zien van een man met het zwarte koffertje waar de biljetten nog uit puilden. Dit bleek te gaan om de 32 jarige Wim B., een hele bekende van het Kinderdorp.
De verklaring van Wim B. was kort en bondig. Hij wilde ook wel eens veel KidCoins hebben om mee te speculeren op de aandelenbeurs. Met name de OBK aandelen hadden zijn belangstelling. Wat de relatie tussen OBK en Wim B. is, is ons niet duidelijk, maar Wim B. meldde veel spijt te hebben van zijn daad.

Omdat er nog geen coin van het geroofde geld was uitgegeven en de geldloper geen aangifte wilde doen is Wim B. heengezonden. Hij heeft het goedgemaakt met de geldloper en de rust is weergekeerd op het Kinderdorp. Eind goed, al goed!

DSC_1983

De aangeslagen geldloper doet zijn verhaal

DSC_1980

Een still van de electrocam waarop goed te zien is wie de overval heeft gepleegd

Ditjes & Datjes

Donderdag

1667

Kinderen

Digitale telling

Warme hap

DSC_1952

Frikadellen

EHBO Statjes

DSC_1877

Afbeeldingen van het B.O.P.