Samen sterk!

Kinderdorp Bennekom heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. We zijn immers in die ene week per jaar in totaal met ruim 1800 kinderen en volwassenen op het Landgoed aanwezig.

We werken samen met Gemeente Ede en Brandweer Bennekom om de veiligheid in goede banen te leiden. Zo beschikken we over een calamiteitenplan die jaarlijks wordt voorzien van een update en komt elke editie van Kinderdorp een inspectie van o.a. de Brandweer die het terrein controleert op aanwezige blusmiddelen, vluchtwegen, gele ALARM-kaart die op elk onderdeel aanwezig is en eventuele bijzonderheden etc.

Op het Kinderdorp terrein staat een grote EHBO tent die wordt bemenst door een groep vrijwilligers. Deze plek is duidelijk herkenbaar aan de baniervlag met rood kruis die hoog in de lucht steekt. Vanaf elke plek op het terrein is de EHBO-tent te vinden.

Bij een mogelijke calamiteit wordt de Kinderdorp Hulpverleningsdienst (KHV) ingeschakeld. Leden hiervan zijn geselecteerd op basis van hun kennis en opleidingen. Naast deze groep hulpverleners in nood, zijn er ook medewerkers die de cursus kinder-EHBO en reanimatie hebben gedaan. Deze mensen zijn binnen het dorp te herkennen aan een button en/of band met de kinderdorpduim er op.

In het kader van de persoonlijke veiligheid hebben we voor de kleine Kinderdorpbezoeker een “checklist” opgesteld om te na te kijken of je KD-proof bent. Kijk hiervoor naar de afbeelding hiernaast.

Omdat de grond niet vrij is van spijkers is het belangrijk dat kinderen goede en stevige schoenen dragen (dus vooral géén gymschoenen, sandalen, teenslippers en/of rubberen laarzen!). Vanwege de veiligheid mogen kinderen (en ouders tijdens de bezoekmiddag) alleen met stevige schoenen op het terrein.

De-goed-uitgeruste-KDer