Vrijdag, dag 5 van Kinderdorp

Bennekom, 17 augustus 2018

Vrijdag, de laatste kinderdorp dag, zou eigenlijk een trieste dag moeten zijn. Maar dat is het niet. Op vrijdag mogen de ouders, voor één keertje dan, op het Kinderdorp komen. Ze kunnen dan zien welke hut hun kind of kinderen hebben gebouwd, beschilderd of op welke wijze dan ook opgeleukt hebben.
En die middag wordt meestal geweldig goed bezocht. Papa's, mama's en opa's en oma's, broertjes of zusjes, iedereen is dan welkom. Wel even opletten natuurlijk dat je als "bezoeker" natuurlijk wel even stevig schoeisel draagt, net als de kinderen. Het zou sneu zijn om gelijk bij het betreden van het hutten dorp al in een spijker te trappen. De EHBO op het Kinderdorp terrein is er voornamelijk voor de kinderen!

Kijkmiddag, hoe laat dan?
Om half drie 's middags gaan de poorten van Kinderdorp open. U bent dan van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op het Kinderdorp en met eigen ogen te zien waar uw kind of kinderen het de hele week al over hebben. Maar let op: Honden zijn niet toegestaan op het Kinderdorp terrein, ook vanmiddag niet, evenmin als roken op het terrein. Er is een rook- en vuurverbod op het terrein en wij hopen, nee, wij gaan er vanuit, dat u dat verbod respecteert.

Weersverwachting
Het weer is natuurlijk altijd een belangrijke factor om rekening mee te houden, maar als we de verwachtingen bekijken dan zien we een geweldige middag aankomen. De hoogste dagtemperatuur van 23 graden Celsius zal rond 2 uur s'middags bereikt worden. Dus dat zit wel snor.

Afbraak
Om 4 uur, als de ouders en de kinderen van het terrein zijn wordt gelijk begonnen met de afbraak van het Kinderdorp. Alles wat u op het terrein ziet is zaterdag aan het eind van de middag compleet weg. Alle tenten, karren, podium, zandhoop en het hele huttendorp is dan verdwenen. Dankzij de vele handen van de vele vrijwillige medewerkers.

Oproep
Wellicht kunt u als ouder of verzorgen ook nog een steentje bijdragen aan de afbraak. Zaterdag, zo tegen een uur of tien, half elf wordt er begonnen met het "rapen". Dat rapen is een tijdrovend en precies klusje dat wellicht niet het meest leuke, maar wel het meest noodzakelijke is. De gemeente eist namelijk dat het terrein "schoon" wordt opgeleverd. De medewerkers van ACV, die zorg dragen voor de afvoer van het huttendorp, zullen het terrein zo schoon mogelijk maken, maar u zult begrijpen dat niet alles door zo'n grote shovel kan worden opgepakt. Dat moet dus worden "geraapt". En zoals een bekend spreekwoord luid, maken vele handjes licht werk.
Bent u woonachtig in de buurt van Bennekom, en heeft uw kind een fijne week gehad, overweeg dan eens om ook de handjes uit de mouwen te steken en onze medewerkers te helpen dit klusje te klaren. Wij zijn u daarvoor zeer dankbaar. Voor de koffie en/of thee wordt natuurlijk gezorgd.

Kampvuuravond geslaagd

DSC_1998

 

De optocht met kampvuuravond is weer een mooie afsluiting van de donderdag geweest. Heel veel ouders en kinderen liepen verkleed in Disney thema mee met de optocht door Bennekom om uiteindelijk op Landgoed Kinderdorp aan te komen voor de kampvuuravond.
Vanwege code 2, dat betekent dat we niet mogen stoken, was er geen echt kampvuur, maar het podiumteam had een mooi alternatief fikkie bedacht. Kunstvuur! Met wat kunst en vliegwerk en met hulp van wat flikkerende lampjes en andere lichteffecten was er toch een mooi vuurtje ontstaan.
Voorafgegaan door de Kinderdorp huisband (OBK Bennekom) kwam de stoet het terrein oplopen. Er stond wat te drinken klaar voor de kinderen die vervolgens om het vuurtje heen gingen zitten. De radiowagen had het geluid van een knapperend haardvuurtje op de speakers gezet en zo was er toch een mooi sfeertje ontstaan.

 

DSC_2003

 

Het avondprogramma werd geopend met de kinderen die in de dans tent Disney dansjes hadden geleerd. Zij mochten hun kunsten vertonen voor het podium. Daarna nam het podiumteam de regie in handen met een mooi stuk over het opruimen van het huisje van Pooh. Nou, daar komt dus helemaal niks van terecht. Tijgertje probeert wat hij kan, maar van echt opruimen is geen sprake. Helemaal als Knorretje voorbij komt met Eyoor. Nu kunnen ze alleen nog maar aan spelletjes denken als ze alle publiek in de gaten hebben. Tussen alle spelletjes door worden de prijzen voor het mooiste jongen/meisje uitgereikt, maar ook de prijzen voor de mooiste hut en inrichting.
Ook was er dit jaar een pechvogelprijs. Die eer viel te beurt aan Jordi die een Kinderdorp kende van minder dan een minuut. Hij kwam te vallen op de maandagmorgen toen hij al 10 meter binnen de poorten was en brak zijn sleutelbeen.
De avond werd afgesloten met het bekende Kinderdorp lied Hutje hier, Hutje daar. De kinderen zongen uit volle borst mee en ook een aantal ouders konden het niet laten om het aanstekelijke liedje mee te zingen. Toen de afkondigingen waren geweest werden het Vliegerlied en de Indianen dans nog even gedanst om het kampvuur heen.

Het was weer een fantastische avond. Bedankt podiumteam!

 

DSC_2016

 

Hieronder een aantal foto's van de avond

 

Ditjes & Datjes

Vrijdag

1601

Kinderen

Door het poortje...

Kijkmiddag weer een groot succes

DSC_2101
DSC_2066

 

De kijkmiddag van vandaag was weer een geweldig feest. Al voor 14:00 stonden er ouders te wachten voor de poort, zo nu en dan glurend of ze al een glimp konden opvangen van hun kroost. De ingang had aan de binnenkant van het veld een stuk terrein afgebakend om de enorme stroom ouders, verzorgers, opa’s oma’s, broertjes en zusjes en andere belangstellenden naar binnen te geleiden.
De kinderen konden achter het lint zien of er familie aankwam zonder dat de ingang helemaal verstopt zou raken. Waarschijnlijk heeft de afzetting zin gehad, want de belangstellenden bleven maar binnenstromen zonder dat het voor de ingang vastliep.
Het was natuurlijk ook een geweldige dag om te komen kijken. Het zonnetje had de hele ochtend moeite om door de bewolking heen te komen, maar dat was deze middag geen enkel probleem.

Het is moeilijk een schatting te geven hoeveel ouders er op een gegeven moment binnen waren maar het zijn er zeker vele, vele honderden geweest. Op een gegeven moment was het verkeer in Bennekom-west helemaal vastgelopen. Er was geen parkeerplekje meer te vinden en de fiets parkeerplaats was vol, nee, overvol. Uiteindelijk is dat vanzelf opgelost en heeft iedereen Landgoed Kinderdorp bereikt. Veel kinderen hadden een plekje afgesproken om elkaar te ontmoeten en dat was een heel goed idee. Sommige kinderen hebben veel tijd met zoeken doorgebracht voordat ze hun familie  zagen, dus een tip voor volgend jaar: Maak een afspraak waar jullie elkaar treffen. Onder de klok, in het KD-Café, bij het trefpunt, noem maar op. Er zijn veel plekjes prima te benoemen. Op enig moment was het ongelofelijk druk op het Kinderdorp. Prachtig om te zien. Volwassenen die in de elektronica tent de morsesleutel probeerden, op de knieën in de zandhoop zaten,  drie hoog in de hut zijn geklommen of met een bal op Sport & Spel bezig waren. Overal waren ze!

Maar goed, aan het eind van de middag moest toch iedereen het terrein verlaten zodat we met de afbraak konden beginnen. Het lijkt wellicht onwaarschijnlijk, maar 24 uur nadat de laatste bezoeker het veld heeft verlaten is er van het Kinderdorp helemaal niets meer te zien. Alles is weg, behalve de toiletunits dan. Deze worden in de komende week opgehaald, maar verder is het groot en leeg.

Kinderdorp 2018 zit er, helaas, weer op!