Woensdag, dag 3 van Kinderdorp

Bennekom, 15 augustus 2018

De poort van kinderdorp ging vanmorgen precies om 9 uur open. De kinderen gingen direct naar de hutten om te zien of alles er nog netjes stond. De zon liet nog even op zich wachten, maar de temperatuur was wel goed.

Ook op deze dag zijn er weer verassingen en die zullen door KD Radio worden omgeroepen als ze er zijn. Wie klein electrische apparatuur heeft meegenomen voor de We-Clycle actie heeft meegholpen aan de stijging van plaats 36 naar plaats 24 op de lijst van actieve inzamelgemeenten. Het Kinderdorp profiteerd indirect van dit resultaat in de vorm van een gespaard geldbedrag. Zolang de actie nog loopt wordt er gespaard dus de hoogte van het bedrag blijft nog even onzeker.

Even een rondje langs wat onderdelen

Sloopauto

Even lekker erop los slaan....

Als je heel veel energie hebt en je wilt je even lekker met een hamer ergens op rossen, dan is de sloopauto ,The place to be...'. Alleen met een moker een hele auto aan gruzelementen slaan. Op Kinderdorp kan dat. Deze auto wordt zodanig in elkaar gemept dat zelfs de fabrikant zijn model niet meer kan herkennen.

Chemisch laboratorium

oftewel het KD Lab

In dit geheimzinnige, met in het wit geklede mensen, weegdrukte tentje wordt chemie bedreven. In dit heuse laboratorium worden zaakjes gemaakt die best even kunnen stinken...., maar ook gewoon stoepkrijt of lipgloss wordt hier gebrouwen. Ben je nieuwschierig geworden, loop dan eens binnen in het LAB.

Electronica tent

Weerstandje, ledje, morsesleutel, solderen ???....

In de elektronica tent kun je verschillende dingen maken. Zo zijn er kinderen druk in de weer met het in elkaar solderen van een heuse morsesleutel die licht en geluid geeft als je op de sleutel drukt. Reuze handig als je dat taaltje van lange en korte piepjes kent. Dan kun je gewoon met iemand kletsen zonder dat iemand anders begrijpt wat er “gepiept” wordt. Je kunt ook kiezen om een duimpje van koperdraad te maken en dan met een oogje proberen van de ene naar de andere kant te gaan zonder het duimpje te raken. Ze noemen dat ook wel een bibber- of zenuwspiraal.

Do it Yourself

als je lekker wilt kleien, knutselen of kraatjes wilt rijgen ....

DIY,  dat verdient eigenlijk helemaal geen uitleg meer. Hier kun je echt van alles doen. Knippen, plakken, knopen, vouwen, noem het maar op, dan doen ze daar allemaal. Er staan wel zes of zeven grote tafels en daar kun je, als er plaats is natuurlijk, gewoon aanschuiven. Heb je wat moois gemaakt dat even moet drogen, geen probleem, dan wordt het met je naam erop op een aparte tafel gezet en kun je het om half vier of zo ophalen en mee naar huis nemen.

Schmink tent

Nagels vijlen, lippenstift of eyeliner, dan moet je hier zijn!

Wie wil nou niet even netjes de nageltjes gelakt hebben en een mooi accent om de ogen hebben getekend. Of een stevig kleurtje lippenstift op hebben. In de schmink tent kun je dat allemaal voor elkaar krijgen. Je hoeft maar te gaan zitten en de KD Make-Up-Artiesten maken je mooiste dromen waar. Wil je toch met wat stevigers op je gezicht naar huis gaan, laat je dan mooi schminken als een kat, een uil, een leeuw of gewoon als clown.  

Postduif

het postkantoor van Kinderdorp...

In de postduif is het op maandagmorgen altijd een drukte van belang. Dan moeten alle bouwvergunningen worden uitgegeven. En dat zijn er toch een boel…. Maar daarna is het net als in een echt postkantoor (als je nog weet wat dat is). Je kunt hier een mooie briefkaart tekenen of inkleuren en naar iemand sturen die dan écht wordt bezorgd. Ja, óók buiten het Kinderdorp. Je mag een kaartje sturen naar Oma of Opa, naar je vriendinnetje of ehh, nou ja, naar eigenlijk iedereen. Ook zie je hier of je een e-mail op je hut nummer hebt ontvangen. Die kun je dan afhalen. Reuze gezellig allemaal. Kom maar eens kijken!

Drukkerij / Kinderdorps Dagblad

als een echte nieuwtjesjager de krantenpagina's vullen

Als je altijd al hebt gedroomd om een journalist te worden dan moet je hier maar eens komen praten Bij de drukkerij kunnen ze krachpatsers met de pen héél goed gebruiken. Jouw stukje kan, als het door de eindredactie van het Kinderdorps Dagblad "goed" wordt gekeurd zomaar in het Kinderdorps Dagblad gedrukt worden. Wie wil dat nou niet? Bovendien hebben ze daar naast de laptops waarop Duimpjes of brieven worden getypt, ook hele oude schrijfmachines staan. Hele handige toesenborden met ingebouwde printer zijn dat. What You Type Is What You Get! Kijk daar maar eens rond en doe je verhaal.

Ditjes & Datjes

Woensdag

1595

Kinderen

Door Mike zelf geteld!